Aurel Deheleanu, în februarie 2019 la Campionatul European de popice pentru veterani. 2018 cu 8 medalii pe țară pentru CS Buziaș

După un an 2018 în care, din 15 medalii decernate la Campionatul Național de popice masters, rezervat veteranilor, opt au fost cucerite de CS Buziaş, grupare antrenându-se la Hunedoara dar și în Ungaria, la Szeged, deoarece nu deține piste proprii, unul dintre performerii timișenilor, Aurel Deheleanu, va participa anul viitor în luna februarie la Campionatul European pentru veterani. Bănățenii se clasau pe locul 2 la ultima ediţie a ”Naționalului”, derulată la arena de popice ”Siderurgica” din Hunedoara. Consemnează Iosif Canea…

Popicarii timișeni au avut parte în anul care se încheie și de participarea la ediția inaugurală a propriei competiții, ”Cupa Buziaș”, aliniindu-se la start și în ”Cupa Municipiului Iaşi”, ”Cupa Petrolistul Băicoi”, organizată în județul Prahova, respectiv ”Cupa oraşului Sălişte”.

Cele mai notabile rezultate prin calibrul la nivel național al competiției au fost înregistrate de popicarii bănățeni în județul vecin, la începutul lunii septembrie, cu ocazia celei de-a XXIII-a ediții a Campionatului Național de popice masters, adresat concurenților cu vârste peste 60 de ani. Nouă cluburi din țară s-au reunit la Hunedoara, și anume din Brașov, Băicoi, Buziaș, Cluj, Hoghiz, Iași, Sibiu, Târgu Secuiesc și din partea gazdelor, iar formațiile au fost alcătuite din câte cinci jucători. 

CS Buziaș a concurat într-o componență reunindu-i în efectivul masculin pe Aurel Deheleanu, Bogdan Deheleanu, Radu Haţegan, Vasile Lupulescu, Francisc Ujhely, Aurel Koning şi Cornel Vela, iar în cel feminin pe Doina Westermann, Emilia Ebel şi Elisabeta Păcurariu.

Pe parcursul competiției s-au lansat 120 de bile mixte de către fiecare component al echipelor participante, iar la finele întrecerii timișenii s-au situat pe locul secund, CS Buziaş devenind vicecampioană a țării, în vreme ce titlul naţional la această categorie a revenit, în premieră, celor de la CSO Tălmaciu.

În concursurile individuale, la secțiunea feminin, podiumul a fost ocupat, în ordine, de Doina Westermann (CS Buziaş), Emilia Gavriloiu (CSO Tălmaciu) şi Emilia Ebel (CS Buziaş), iar la masculin, în cadrul categoriei peste 70 de ani, medaliaţi au fost Francisc Ujhely, cu aur pentru CS Buziaş, coechipierul Vasile Lupulescu cu argint şi Ioan Herman (CFR Iaşi), pe locul 3. 

În întrecerea celor cu vârste între 60 şi 69 de de ani, ordinea de pe podium a fost după cum urmează: Vasile Cioacă (CSO Tălmaciu), Aurel Deheleanu (Buziaş) şi Ioan Popirad (Buziaş). În fine, întrecerea amatorilor sub 59 de ani a fost câştigată de Bogdan Deheleanu (CS Buziaş), urmat de Călin Cazacu (CSO Tălmaciu) şi Iosif Haţegan (CS Buziaş), cu mențiunea că organizatorii au mai oferit un premiu individual şi lui Vasile Croitoru (CFR Iaşi), care a fost cel mai vârstnic participant.

 

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 4 = sase