Repaus. ”Gens una sumus – unul suntem toți, este lozinca Federației Internaționale de Șah”

Timișoreanul care a plecat pe bicicletă spre Madrid a descălecat pentru o zi din șa, la finele celei de-a doua săptămâni, dar jurnalul său de călătorie nu rămâne cu o filă albă. Ioan Dan Gașpar scrie în ziua liberă…

Charles Bukowski said: “People run from rain but sit in bathtubs full of water.”

Azi plouă și m-am hotărât să nu fiu ud. Al naibii orășean… Unii aleargă la -50 grade o săptămână în continuu, campionul Tibi Ușeriu, iar alții – eu – fug de ploaie. Dar undeva trebuie să trag de timp, că ajung prea repede și la prietenul Cristi e confortabil… O să o lungesc prin Barcelona, mă duc la Robi și Gyongy Pal, apoi o iau spre Santiago. Nu pot să stau pe loc și ajung prea repede la Santiago.

Mi-am făcut rezervare pe mâine seară la Montpellier. Marți la Perpignan.

Mă aștept în ziua de pauză să-mi treacă genunchii de tot și roșeața de pe fund să se decidă să plece.

De când am lăsat-o mai încet, am pus înapoi două kilograme sau cântarul nu era bun, sau am fost deshidratat… Acum beau Isostar și s-ar putea să rețin apa mai bine.

Așa că azi, despre steaguri. Cel de la ONG-ul Generație Tânără, cu care colaborez acasă, care vrea să sensibilizeze lumea la traficul de ființe umane, derulat cu acceptul nostru, al tuturor. Ca și existența hoților, dacă nu ar fi cine să cumpere lucrurile furate – ar dispărea. 

Gens una sumus – toți suntem unul, este lozinca Federației Internaționale de șah, singurul sport de performanță pe care l-am practicat și cu care cochetez încă. Din păcate, nu se modernizează, nu are nici o șansă să se modernizeze, durează ceva până îi ințelegi frumusețea și adepții sunt în scădere.

Tricolorul – ca să se știe de unde sunt. Nu cred în patriotism, cred ca florii îi este indiferentă culoarea și forma ghiveciului în care stă, e o noțiune și cu un potențial periculos de a-i învrăjbi pe oameni împotriva altor oameni pe care nici nu îi cunosc.

Facebook ID-ul meu este Bike Traveler – poate primesc propuneri de alte proiecte interesante, dacă oamenii văd că pot duce și sunt de încredere când mă înham la ceva.

Deci astăzi plimbări, spălat de haine, dormit, mâncat, bărbierit. Nu mai suport barba.

Credeam că pot face excursia asta cu sub 200 euro, se poate, dar nu ar fi fost așa confortabilă și nu știu de ce aș fi refuzat dușurile fierbinți și cazările confortabile, dacă mi le pot permite. Sunt la 250 de euro deocamdată. Toate sunt perfecte, sunt un pic surprins că o să stau astăzi…

Mi-ar fi plăcut cineva să stea cu mine dacă tot stau… așa că o să mai citez un Bukowski: “You boys can keep your virgins, give me hot old women in high heels with asses that forgot to get old.” No comment.

Acest articol a fost publicat în și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.