27 pentru Turcia: portarul Mândrea, în lotul incognito al lui ACS Poli din Antalya

ACS Poli Timișoara a plecat luni dimineață via-Beograd în cantonamentul din Antalya, unde lotul de 26 de jucători deplasat de pe malurile Begăi de liderul din B2 va fi întregit prin alipirea tânărului portar Robert Mândrea, un junior aflat cu selecționata sub 17 ani a României la fața locului.

Doar Smaranda și Pap sunt portarii convocați de staff-ul tehnic pentru stagiul de pregătire centralizată de la Lara, în Antalya, dintre cei 4 care demarau pregătirile în urmă cu exact 3 săptămâni, cu titularii din tur urmând să facă joncțiunea în Turcia și Robert Mândrea, convocat în lotul național juvenil aflat tot acolo în pregătiri în perspectiva Turneului de Elită UEFA ce va avea loc în primăvară. România se regăsește în Grupa 6 a celei de-a 14-a ediții a Campionatului European UEFA U17, alături de Norvegia, Slovenia și Anglia, deținătoare a trofeului și gazdă a întrecerii în seria din 21-26 martie.

Se detectează așadar o schimbare de optică și strategie față de selecția pentru postul de portar, cu aplecare și spre tinere talente locale, după ce gruparea de pe ”Dan Păltinișanu” a tins peste ani în a bâjbâi și a da din colț în colț cu tot felul de căutări și opțiuni nefericite.

Robert Mândrea a evoluat în Turcia pentru selecționata preluată de Bogdan Vintilă în partea a doua a jocului de pregătire câștigat cu 3-2 (2-0) cu Tromso U17, respectiv în prima repriză a meciului cu Young Boys Berna U18, rezultat 4-2, junii tricolori mai dispunând și ieri cu 2-1 de maghiari iar timișoreanul Fridrich fiind în componență.

Fridrich și Codrean sunt ceilalți 2 juniori de la ACS Poli aflați în stagiul de pregătire centralizată din Turcia cu selecționata juvenilă a României.

Cât despre jucătorii de câmp deplasați de la Timișoara, aceștia sunt în număr de 24, și anume Belu, Motreanu, Scutaru, Melinte, Cânu, Bocșan, Neagu și Bălace, pentru compartimentul defensiv, respectiv Ovidiu Petre, Trandu, Popescu, Lazăr, Keita, Nikiema, Boldea, Nanu, Dragomir, Poparadu, Bărbuț, Pedro Henrique, Duarte, Chipirliu, Doman și Popovici, în celelalte două linii.

Deși a avut la dispoziție momentul încheierii jocului amical de sâmbătă, câștigat cu 8-0 cu Național Sebiș, iar mai apoi alte 48 de ore pentru a da publicității pe canalele de informare oficiale ale clubului componența lotului ales pentru cantonamentul din Turcia, ACS Poli a plecat spre malul Mării Mediterane fără a lăsa în urmă nici o vorbă în această privință.

Este al treilea derapaj grosolan de comunicare al liderului din B2 cu pretenții de Liga 1 în ultima săptămână, după ce marțea trecută prezentarea oficială a noii achiziții Victor Nikiema a fost întârziată cu peste o jumătate de oră, mass-media așteptând înfrigurată în sala de conferințe întreținută la cotele înghețului de administratorii pe al căror piept scrie CJT, dar, nota bene, dotată cu o cameră de supraveghere în funcțiune, iar în privința amicalului de sâmbătă nimeni nu a înștiințat în prealabil reprezentanții presei despre disputarea jocului sub forma a două reprize a câte 60 de minute. Iar 30 de minute în plus înseamnă, și în acest caz, tot… 30 de minute.

ACS Poli, nu ești singură pe lume și nici buricul pământului, în Timișoara desfășurându-se concomitent sau la mici diferențe orare și alte evenimente sportive la orele prânzului, sâmbăta! Sau unora, după modelul edilului-șef, le surâde ideea să fie în centrul atenției, să acapareze frontispiciul și să croiască altora programul. Dar până una-alta este totuși vorba doar despre un club de liga a II-a, cum mai sunt alte 8 în oraș în sporturile de echipă cu minge, așa încât, puțină considerație…

Cât despre plecarea incognito în Antalya, ne-am fi așteptat ca te miri ce nume celebru să fi fost cooptat pe ultima turnantă, și de aceea atâta tăcere și mister. Iar apropo de mister, poate că Dan Alexa ar trebui să învețe regula bunului simț de a fi mai punctual la întâlnirile cu presa, cum bănuim că pretinde la rândul său din partea jucătorilor, la antrenamente.

Sau dacă vă lăsați într-atât așteptați, nu vă mai mirați deloc că nu ”se scrie de bine” despre ACS Poli sau că nu se scrie deloc, pentru a nu mai reaminti despre penuria de spectatori la meciuri. Nici așa nu vi-i apropiați! Ori poate că sunt anumite canale directe de comunicare între prieteni din interiorul și exteriorul clubului, ca de la sifonari la amici, cu organismele de presă preferate și pe sprânceană politică alese având maximă întâietate și prioritate, că doar trăim în orașul Fermei Animalelor.

ACS Poli! Adoptă eventual o consiliere mediatică din partea unui membru al Consiliului Director, pe numele său Stelu Iordache, căci și așa este de neînțeles care i-ar fi menirea prin preajmă. Subiect asupra căruia vom reveni…

Liderul va efectua câteva meciuri amicale în Turcia, cel mai probabil 4, până pe 19 februarie, dată anunțată pentru revenirea pe malurile Begăi, însă totul este învăluit într-o… ceață deasă și în privința partenerilor de întrecere din pregătirile în Antalya.

Astăzi își reîncep loco pregătirile, după cantonamentul peste graniță, și grupările de juniori ale clubului alb-negru, având în program și jocuri amicale.

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte − 5 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: