Comicării

Noi avem un mod inconfundabil de a ne face ridicoli la fiecare pas, dând astfel prilejul altora de a ne cataloga ca atare. După scandalul de pe stadionul Parc des Princes de la partida Paris Saint Germain – Basaksehir, iată că un alt eveniment ne scoate în evidență.

Jucătorul Dennis Man a fost transferat de la FCSB la echipa italiană Parma în condiții oarecum deosebite, dar pe o sumă considerabilă. Man era reprezentat de Anamaria Prodan, dar, fiind vorba de mulți bani, a intervenit clanul Becali, Giovanni Becali intermediind acest transfer și beneficiind de comisionul aferent. Astfel Anamaria Prodan a fost scoasă din ecuația acestui transfer, așa că a apărut o dispută cu un limbaj de mahala.

George Becali a hotărât ca toți jucătorii de la FCSB care au contract de reprezentare cu Anamaria Prodan să le anuleze. Cât despre transferul lui Dennis Man, trecând peste aspectul financiar, comportă anumite discuții, deoarece Parma este o echipă aflată în zona retrogradării și posibilitățile de dezvoltare ale jucătorului în cauză sunt limitate.

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, stă în turnul său de fildeș, nefiind conectat la problemele cotidiene ale fotbalului de la noi. Desigur, fiecare comisie de la FRF trebuie să beneficieze de autonomie în funcționare. Dar Comisia Centrală a Arbitrilor este stat în stat și se conduce după legi numai de ea știută.

În aceste condiții au apărut practici pe care le-am considerat de mult apuse. Sunt arbitri care sunt protejați de această Comisie și care arbitrează după bunul plac, stabilind într-un fel ierarhizarea din clasament.

Exemplele sunt numeroase, dar câteva dintre ele sunt elocvente. La partida Viitorul – Sepsi Sfântu Gheorghe, arbitrul Horațiu Feșnic le-a favorizat pe gazde, acordându-le un gol din ofsaid și un penalty inexistent. Arbitrul Radu Petrescu l-a eliminat cu ușurință pe Șeroni în partida Academica – Botoșani, netezind astfel drumul spre victorie al celor din Clinceni. În locul unei sancțiuni, Radu Petrescu a fost delegat la partida Chindia Târgoviște – CFR Cluj, când le-a nedreptățit pe gazde, trecând cu vederea un penalty în careul clujenilor.

Un caz aparte îl constituie echipa Dinamo, care este ajutată de arbitri la fiecare partidă. Un fapt strigător la cer s-a petrecut la partida Dinamo – Gaz Metan Mediaș, când acest nesimțit, Marcel Bârsan, arbitrul partidei, le-a acordat golul victoriei gazdelor după un fault evident asupra portarului Răzvan Pleșca. Un alt arbitru certat cu bunul simț, Cătălin Popa, i-a acordat în primele minute de joc un penalty echipei Dinamo în partida cu UTA de la Arad, dar a trecut cu vederea două faulturi în careu, asupra lui Roger și mai târziu asupra lui Albu. Aceste aspecte ar trebui să-l preocupe pe președintele Răzvan Burleanu, care să lase la o parte probleme nesemnificative cărora le asigură dimensiuni mult prea mari.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 1 și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = doi

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: