CSC Dumbrăviţa, prima echipă care-i înscrie Corvinului din 28 octombrie, după 9 jocuri în 3 luni, Gavra deschizând scorul la Simeria, însă hunedorenii tranşează amicalul în care iau 3 roşii: 5-1 (2-1). Declaraţii Stan

Cristian Gavra, luat în această iarnă în pregătiri de CSC Dumbrăviţa de la Şoimii Lipova, a devenit astăzi primul marcator împotriva nou-promovatei Corvinul Hunedoara după aproape 3 luni, deschizând scorul la mijlocul primei reprize a amicalului de la ora 14 de la Simeria, unde „albaştrii” de pe locul 2 în Liga 2 au răsturnat însă prompt situaţia prin Manolache şi Lupu în minutele 28 şi 31, detaşându-se după pauză prin hat-trick-ul lui Mitran, intrat pe parcurs şi semnatar în minutele 48, 54 şi 62: 5-1 (2-1).

Colegele secund-divizionare care se întâlneau amical în judeţul Hunedoara şi-n pregătirile verii, Corvinul impunându-se atunci la două goluri diferenţă, dar apoi şi oficial pe arena „Ştefan Dobay” din Dumbrăviţa încă din etapa a II-a a campionatului, când remizau alb, s-au revăzut astăzi pe terenul neutru al Simeriei, pe care „albaştrii” care demarau pregătirile încă din 8 ianuarie au bifat astfel al 3-lea meci amical în suita 0-0, 1-0, 5-1 (2-1), alb-verzii din Timiş, reuniţi la începutul săptămânii trecute, suferind în schimb prima înfrângere în verificări în urma unor teste cu garnituri juvenile, 4-0 şi 2-2 tur-retur cu UTA U19, la reîntâlnire pe „sinteticul” Aradului, respectiv 6-0 alaltăieri din nou la Covaci cu Galaxy U17.

Astăzi însă, întâlnind o grupare hunedoreană cu 7 jucători în formula de start dintre cei care începeau tot la Simeria şi amicalul de marţi cu ACS Mediaş, şi anume Iacob, Nicolae, Lupu, Bradu, Pîrvulescu, Câmpan şi Coman, CSC Dumbrăviţa doar a izbutit iniţial, mulţumită lui Gavra în minutul 22, să devină întâia echipă marcatoare după 9 meciuri împotriva Corvinului, mai precis după exact 90 de zile, verzi-albii deschizând scorul la Simeria, unde elevii lui Florin Maxim nu încasau vreun gol în primele două amicale din 2024, cei din judeţul vecin răsturnând apoi clar situaţia după pauză.

Niciodată în acest campionat în afara zonei 1-6 de play-off, Corvinul a început azi la Simeria cu Blaga – Iacob, Manolache, Nicolae, Velisar, Lupu, Bradu, Chindriş – cpt., Pîrvulescu, Câmpan şi Coman, dintre cei intraţi pe parcurs la învingători, şi anume Lefter, Răducanu, Lică, Pop, Ion, Hrezdac, Stupu, Hergheligiu, Predică şi Mitran, acesta din urmă înscriind un hat-trick într-un sfert de oră din partea a II-a, până-n minutul 62.

Comparativ, marţi, împotriva medieşenilor, doar fundaşii Lică şi Ion, precum şi Hrezdac respectiv portarul Lefter, în 11-le de start cu Iacob, A. Nicolae, Lică, Ion – Lupu, Bradu, Hrezdac, Pîrvulescu, Câmpan – Coman (cpt.), alcătuiau cvartetul celor care nu aveau a începe şi întâlnirea de astăzi.

În care Corvinul a scos mingea din propria poartă după 9 partide, mai exact din 28 octombrie 2023, când avea a conduce la pauză tot cu 2-1 şi în deplasarea la Clinceni cu Metaloglobus Bucureşti, precedenta marcatoare în dauna hunedorenilor, în urmă cu peste 13 ore de fotbal minut cu minut, pe-atunci „albaştrii” şi impunânud-se în Ilfov, cu acelaşi 2-1.

De fapt, au avut parte de un sezon de toamnă ce le-a adus şi câştigarea uneia dintre grupele Cupei României, ba chiar cu cel mai bun punctaj dintre învingătoarele seriilor, de fapt unicul cu caracter maxim, astfel încât Corvinul va juca la început de aprilie acasă cu CFR Cluj în sferturile Cupei României, asta şi după un detaşat 6-0 (3-0) în 7 decembrie la Oradea cu Progresul Pecica, hunedorenii impunându-se astfel clar în Grupa A din faza pe serii a cupei, după ce dispuneau şi de Chindia (cu 2-0) respectiv Sepsi (1-0), dublă câştigătoare a competiţiei în 2022 şi 2023. 

Corviniştii au eliminat aşadar dubla deţinătoare la zi a trofeului, urmând ca în sferturile din jur de 3 aprilie să se joace şi FCU 1948 Craiova – FC Voluntari, Universitatea Craiova – Oţelul şi „U” Cluj – Hermannstadt, sibienilor ridicându-li-se de către FIFA interdicţia de a realiza transferuri.

Luna aceasta, Corvinul s-a reunit într-un efectiv de 21 jucători în 8 ianuarie, fără fundaşul central Lică, menajat cu probleme medicale, iar sâmbătă 20 ianuarie a remizat cu Unirea Dej, 0-0 la Simeria în absenţa a 4 jucători, ocazie pentru utilizarea a 2 juniori în pregătiri cu „albaştrii”.

Hunedorenii se reîntâlneau aşadar şi amical cu dejenii de care treceau cu 4-0 în Liga 2 în 4 noiembrie 2023, după care îşi conservau cu bine locul 2, graţie unor 2-0 la Alexandria, 0-0 acasă cu campioana de toamnă din Şelimbăr şi chiar 1-0 în Ghencea. Ultimul lor insucces, cu 0-2 pe 2 octombrie la Hunedoara cu retrogradata CS Mioveni, venind de fapt imediat după abia primul eşec de la promovarea în Liga 2, la Târgu Jiu cu încă o rundă înainte, cu 2-1 la final de septembrie.

Ulterior însă, 7 etape de invincibilitate, până la ora actuală, rezultatele acasă ale nou-promovatei fiind în marea lor majoritate favorabile, 2-1 cu Ceahlăul, 2-0 cu Csikszereda, 2-2 cu Concordia, 2-0 cu CSMR şi 2-1 cu Chindia, şi mai şi cu Unirea Dej, 4-0, urmând ca pe 24 februarie să descindă pe „Michael Klein” şi CSM Slatina, la reluarea campionatului, clasamentul la zi, programul viitoarei runde a 16-a şi ultimele rezultate din 2023 fiind enumerate pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal.

De 7 ori pe locul 2 în primele 15 etape, de încă 3 ori pe poziţia a treia, iar în general fără excepţie doar în zona play-off 1-6, în ordine cronologică pe treptele 4, 6, 2, 2, 3, 2, 3, 4, 6, 5, 3, 2, 2, 2 şi din nou 2 în primele 15 etape din Liga 2, Corvinul a câştigat azi pentru a doua oară în 3 zile la Simeria, apelând însă şi la unele intrări peste limita regulamentului într-un joc de o bună intensitate pentru această perioadă de pregătiri. 

Abordat de Cosmin Stan cu Trifon – Băluţoiu, Răuţă, Zurbagiu – cpt., Gladun – Morariu, Salhi – Nortey, Gavra, Ekmekci şi Paulevici, între primii 11 aşadar cu jucători cu care clubul timişean a semnat astăzi înţelegeri, şi anume fundaşul central Andrei Răuţă (28 de ani, ultima oară la CSM Reşiţa) şi atacantul Gavra (30 de ani).

Au lipsit în schimb de la jocul de astăzi Cibi, accidentat şi care va rata stagiul de pregătire centralizată, programată până în 3 februarie, peste 8 zile, la Pensiunea Anette din Covaci, unde „verzii” se vor cantona deja din această seară, după revenirea de la Simeria, precum şi Martinov, cu o situaţie momentan incertă, dar prezent pe lista lotului pentru cantonament.

La Simeria, prima şansă a partidei le-a aparţinut hunedorenilor, în minutul 7, când Velisar a centrat de pe stânga pentru reluarea cu capul a atacantului Lupu, peste poartă. Replica a venit în minutul 16, când Paulevici a şutat de la marginea careului, însă pe direcţia portarului Blaga, care a reţinut. În minutul 21, acelaşi Paulevici a fost faultat din postură de ultim apărător de Adrian Nicolae, fundaşul gazdelor primind direct cartonaşul roşu dar, conform înţelegerii dintre cele două grupări, fiind doar înlocuit, în acest caz cu Viorel Lică. Lovitura liberă rezultată a fost executată impecabil de Cristian Gavra, care l-a învins pe Blaga cu un şut de la 16 metri, uşor lateral dreapta, la colţul lung: 0-1.

Corvinul a reuşit însă a întoarce scorul până la pauză, punctând de două ori într-un interval scurt de timp. Mai întâi, în minutul 28, Bradu a centrat din corner, Câmpan a prelungit cu capul pe spate, spre bara a doua, de unde Antoniu Manolache a reluat cu capul în plasă. Apoi, în minutul 31, defensiva „verzilor” a blocat un şut al lui Pîrvulescu din partea stângă, dar balonul a ajuns la Marius Lupu, care a trimis sub transversală, din 5 metri: 2-1.

În cea de-a doua repriză, CSC Dumbrăviţa s-a aliniat cu Paul Toroc – Morariu, Moţiu, Horcea, Ghinescu – cpt. – Ristin, Salhi (minutul 70, Băluţoiu) – Sofran, Olaru, Solabi şi Tismonar vârf, însă hunedorenii s-au distanţat pe tabela de marcaj încă de la începutul mitanului, când tânărul Timotei Mitran a reuşit hat-trick-ul în minutele 48, 54 și 62, de fiecare dată reluând din faţa porţii, în urma unor nesincronizări ale defensivei bănăţene.

Jocul a rămas însă la fel de tare ca în prima repriză, iar în minutele 67 şi 70 alţi 2 jucători ai Corvinului au văzut cartonaşul roşu. Mai întâi, Sebastian Ion a avut o intrare întârziată din spate dar, tot conform înţelegerii, a rămas pe teren, iar apoi Mitran a intrat violent asupra lui Salhi, prin alunecare, cu talpa direct pe genunchiul marocanului, care s-a ales cu o tăietură adâncă. Acesta nu a mai putut continua jocul, fiind nevoie şi de intervenţia Ambulanţei, iar în locul său a reintrat Băluţoiu, la hunedoreni Mitran fiind schimbat de Răducanu.

Au mai fost ocazii la cele două porţi şi în ultimele faze, astfel că în minutul 87 Olaru a fost lansat în adâncime şi a scăpat singur cu Lefter, dar a trimis exact pe direcţia portarului Corvinului, la faza imediat următoare Iacob înaintând cu balonul câţiva zeci de metri şi şutând tare de la distanţă, dar peste poartă. Rămânea 5-1.

În urma căruia antrenorul principal al timişenilor, Cosmin Stan, a spus: „Cred că meciurile cu echipele de juniori pe care le-am făcut până acum chiar nu contează. Am făcut aceste meciuri pentru că știam că vom avea foarte mulți jucători în probe și am vrut să îi vedem cu echipe mai accesibile. Din păcate, dintre ei nu a rămas niciunul, astăzi a fost pe teren ultimul dintre ei, Solabi, dar nu va rămâne nici el, pentru că nu m-a mulțumit. Consider că în momentul acesta nu e jucător de Liga a II-a. Referitor la jocul de astăzi, am reușit o primă repriză foarte bună, în care am și condus. Golurile primite au venit pe nesincronizări în zona centrală, e normal, pentru că Răuță e la prima întâlnire cu echipa, azi dimineață a venit la club, a semnat și a urcat în autocar. Era clar că nu putea fi atât de repede pe aceeași lungime de undă cu Zurbagiu. Dar o primă repriză încurajatoare, cu un joc bun. După pauză, am jucat cu mulți tineri, care anul trecut au evoluat mai puțin, iar acest lucru s-a văzut. Au fost copleșiți la început, dar trebuie să avem răbdare și încredere în ei, pentru că sunt copii talentați. Le lipsesc jocurile, dar cred că în această perioadă de pregătire le vor prii meciurile amicale, care sunt multe la număr, și vor ajunge să se ridice la nivelul celor care au început azi meciul. Avem nevoie și de cei care au jucat în cea de-a doua repriză, dar cuvântul de ordine în cazul lor e răbare. Trebuie să fim răbdători cu ei, să îi încurajăm permanent. Cred că dacă 1-2 din cei care au evoluat după pauză am putea să-i aducem la nivelul formulei din prima repriză, am avea mult de câștigat ca echipă. Cristi Gavra aduce un plus de experiență în teren. Nu am avut în toamnă jucătorul care să țină de minge, să o protejeze bine, dar îl avem acum. Sper să fie sănătos, pentru că e un jucător care sunt convins că ne va ajuta foarte mult. Suntem la începutul cantonamentului, încercăm să mai aducem jucători pe linia de fund. Într-adevăr, e compartimentul în care suferim cel mai mult, pentru că de acolo au plecat cei mai mulți jucători în această iarnă. Mai ales în zona centrală, avem probleme, care s-au văzut acut în a doua repriză. Sper să mai putem aduce, să vedem… Cibi pierde cantonamentul, din cauza unei rupturi musculare, o accidentare survenită în afara programului de antrenament. Dar, fiind tânăr, sper că se va recupera repede și să fie la un nivel optim cu pregătirea până la reluarea campionatului. Martinov oscilează între a pleca și a rămâne la echipă. Se ştie că el are o situaţie mai aparte, încă de la Liga a III-a, cu un serviciu solicitant, şi cred că nu mai vrea să continue cu fotbalul de performanţă. Va mai fi un jucător care îşi va rezilia contractul. Dintre cei 16 jucători care sunt pe lista din cantonament – unde îl includ şi pe Martinov,  sper să rămână toţi! Şi aşa am schimbat peste 40% din lotul cu care am terminat în toamnă”.

Cât despre Corvinul, pentru conformitate, „albaştrii” începeau sâmbăta trecută primul amical al anului cu Lefter – Iacob, Pop, Lică (minutul 38, Manolache), Velisar – Lupu, Chindriş – cpt., Bradu, Pîrvulescu, Câmpan şi Coman, continuându-l în remiza albă cu Unirea Dej cu Roman – Iacob (minutul 86, Răducanu), Nicolae, Manolache, Ion – Hergheligiu, Bradu (75, Chindriş), Hrezdac, Pîrvulescu (78, Pocioian), Mitran (88, Stupu) – Coman – cpt. (70, Lupu). 

Cel de-al doilea amical al „albaştrilor”, de marţi, era decis de Bradu cu capul în minutul 38 al primirii medieşenilor la Simeria, 1-0 (1-0) pe un gazon îngheţat, cu menţiunea că gruparea din judeţul Sibiu este a doua clasată în Seria 9 din Liga 3, la şase puncte în urma Gloriei bistriţene. Acum 3 zile, Corvinul aborda a II-a repriză cu Roman – Iacob (Răducanu; Predică), Pop, Manolache, Velisar – Hergheligiu, Bradu (Hrezdac; Stupu), Chindriş, Ion, Mitran – Coman (Lupu; Câmpan). În ceea ce o priveşte pe FC Unirea Dej, în primăvara trecută în play-off-ul Ligii 2 şi la care a revenit ca antrenor spre finele sezonului de toamnă acelaşi Dragoş Militaru, clujenii începeau acum 6 zile la Simeria cu R. Pop – Prutean, Kereki, D. Pop, Şuteu – Chira – cpt., A. Pop, Fulga – Hofman şi Blaj.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt + 9 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: