Dumbrăvița, surprinsă acasă de vârful junior al Crișului, Pașcalău

CSC Dumbrăvița a pășit cu stângul în play-off și a cedat locul secund învingătoarei sale, CS Crișul Chișineu Criș, marcatoare la țanc înaintea pauzei prin vârful junior Patrick Pașcalău: 0-1 (0-0).

Dumbrăvița pierde din nou acasă cu Crișul Chișineu Criș

Cocoțați la potou pe locul 2 la finele returului în Seria 8 din Liga 3, ”verzii” Dumbrăviței și-au apropiat implicit avantajul unui debut pe ”Ștefan Dobay” în grupa I valorică, însă n-au fructificat, fiind depășiți astfel cu un punct în clasament de arădenii Crișului. 

Iar cum în celălalt duel timișean-arădean al etapei I în zona 1-4 s-au impus tot oaspeții de la nord, chiar la final, CSC Ghiroda și Giarmata Vii – Șoimii Lipova 1-2 (0-1), alb-verzii lui Cosmin Stan mai au un singur punct avans în fața Șoimilor.

Dumbrăvița pierde din nou acasă cu Crișul

CSC Dumbrăvița, cea mai neexperimentată dintre cele 4 garnituri din play-off, știa cu cine are astăzi de-a face, campioana seriei fiind bine organizată, capabilă a se mobiliza în dispute cu miză sporită. Crișului îi venea mai greu a se impune în fața unor grupări de pluton, mai dificil a le desface, însă la Pădurea Verde a punctat la momentul oportun iar apoi s-a retras în bloc, conservând avantajul. 

Gazdele au beneficiat și de aportul lui Tismonar, revenit după suspendarea de o etapă, iar Ilan a trecut în locul lui Bodri în banda dreaptă, Bain cedând locul în primul 11 în comparație cu precedenta formulă de start, astfel încât Zurbagiu a devenit fundaș central iar Bodri a jucat mijocaș central stânga. 

De altfel, căpitanul Zurbagiu a conferit exemplul care însă n-a putut fi urmat de coechiperi, exemplar la recuperare, mai tinerii Dumbrăviței jucând astăzi sub valoarea lor, poate cu trac la debutul în 1-4.

Pașcalău înscrie la ultima fază a reprizei I

Bănățenii și-au creat două foarte mari ocazii în prima parte, în urma unei centrări și învălmășelii din careu balonul scurgându-se în bară, iar o alta prin Bodri, la care portarul era învins, fază de 1-0 pe finalul primei reprize.

Când a marcat însă Crișul, chiar la ultima fază, centrare a lui Clej de pe dreapta, Patrick Pașcalău atacând bine colțul scurt, unde i-a luat fața fundașului ”verzilor”, și șut imparabil din prima a juniorului din generația 2005, de la 8 metri: 0-1. Șiragul golurilor înscrise la juniorii lui UTA își găsea corespondent între seniorii divizionari. 

Crișul câștiga la Dumbrăvița în sezonul regular, cu 1-2, Crișul era în avantaj pe ”Ștefan Dobay” la startul fazei play-off. Arădenii reamintindu-și că luau titlul în Seria 8 în primăvara trecută. 

Și apărându-se îndârjit după pauză, când Ghinescu a șutat la colțul lung dar Blaga a deturnat în corner, Făgărășanu a executat cu dreptul o lovitură liberă din lateral stânga aproape de vinclu. iar Martinov a căutat egalarea de la distanță. 

”Verzi” intrați în criză de timp și de idei

Timișenii n-au putut însă desface organizata defensivă a celor din Chișineu-Criș. ”Verzii” au dominat însă fără limpezime, haotic și lipsiți de inspirație. mereu cu o preluare în plus, când era de șutat, mai intorceau faza o dată, când era de centrat, la fel, iar astfel s-a scurs timpul.

Minute intrate în sac, și mai mult odată ce oaspeții au început să stea pe jos, timișenii intrând în criză de timp, implicit și de idei, tot mai neinspirați. Precipitați pe final.

Deloc o scuză dar o realitate, un teren denivelat, la care săptămâna aceasta și cea viitoare se efectuează anumite lucrări, aerare, nisipare, însămânțare și îngrășământ. echipa mai preocupată să paseze fiind vădit incomodată, mereu o preluare în plus pentru stăpânirea balonului. 

Planul urmărit de bănățeni, care s-au pregătit pe terenul de Plopi, acela de a imprima o viteză bună de joc, pentru a surprinde apărarea bine organizată a Crișului, a fost dejucat mai degrabă de calitatea gazonului, viteză de joc fiind în suferință. mereu un tempo pierdut, dând ocazia arădenilor să se replieze și regrupeze. Cu atât mai greu de desfăcut.

A și plouat înainte de meci, ceea ce însă nu a influențat deloc suprafața de joc.

Învinsele din Timiș se întâlnesc vineri la Ghiroda

Au rămas 7 puncte diferență între liderul din Ghiroda și CSC Dumbrăvița, timișene care se vor întâlni vinerea viitoare de la ora 17 pe ”Emilian Pavel” în etapa a II-a, însă CS Crișul a urcat pe locul secund, cu un punct în fața ”verzilor”, urmând a primi la Chișineu-Criș vizita Șoimilor Lipova, tot pe 4, însă la doar un punct în urma elevilor lui Cosmin Stan.

Care a remarcat la final că ”în momentul când nu iei decizii inspirate, parcă nici fotbalul nu te ajută. Puteam foarte ușor să înscriem primul gol, iar alta ar fi fost urnura meciului, în condițiile în care ei în plan ofensiv se prezintă destul de modest. Însă n-am fost inspirați, deși am dat tot ce-am putut. Multe decizii neinspirate, una dintre acele zile în care orice faci, nu-ți iese. I-am dominat, însă ei au profitat la maximum de ce au avut, pe când noi nu am știut s-o facem.” 

În 26 noiembrie 2021 a fost 1-1 pe ”Emilian Pavel”: aici. Și aici.

*

CSC Dumbrăvița: Trifon – Bura-Kot (minutul 65, Gologan), Zurbagiu, Moțiu, Ilan (80, Bain) – Schinteie (65, Olaru), Martinov, Bodri (85, Grigoriu), Ghinescu – Făgărășanu, Tismonar (85, Ciubotariu).

Rezerve: Ciui – Vidican.

Cartonaș galben: Schinteie, în prima repriză. Avertismentele acumulate în sezonul regular au fost anulate înaintea fazei play-off.

CS Crișul Chișineu-Criș: Blaga – Clej, Pașca, Sabău, Nistor – cpt., Siminic – Mâneran, Tănase, Susanu, Ciubotariu – Pașcalău.

Au mai jucat Haloș, Giurgiu, Ciornei, 

Rezerve: Pașcalău – Peter, Popa.

Antrenor: Adrian Abrudean. 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 3 și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: