Luna aceasta se va împlini un an de zile de la „scurtcircuitul” fiasco al instalaţiei de nocturnă de pe arena „Dan Păltinişanu” la vizita pe-atunci liderului Ligii 2, Petrolul, încă o palmă pe obrazul Timişoarei în văzul telespectatorilor iubitori ai fotbalului din lungul şi latul ţării, de parcă nu era de-ajuns în acea joi de 24 februarie 2022 că se juca şi pentru exact a 40-a oară pe vechiul stadion într-o întâlnire oficială divizionară după acea „ultimă partidă pe Dan Păltinişanu înaintea demolării” – cum mincinos era etichetată o dispută din urmă cu ceva anişori prin tipica dezinformare lansată ca de obicei de puerila şi mizerabila pseudo-presă trâmbiţă a sistemului, şi iată că în prima zi din februarie 2023 gazonul natural de pe bătrânul oval a fost din nou colac de salvare pentru fotbalul vestic în căutarea busolei, la ora unei testări din pregătirile de iarnă între „violeţii” de pe un loc de retrogradare din divizia secundă şi vecinii hunedoreni din fruntea unei serii din Liga 3: Politehnica Timişoara – Corvinul Hunedoara 0-1 (0-0).
După două rezultate favorabile cu echipe timişene, a venit astăzi şi o înfrângere pentru polişti, pe „Dan Păltinişanu”, aplicată „violeţilor” în faţa unor tribune goale de gruparea de eşalon inferior Corvinul Hunedoara, sport fără spectatori fie şi la ora verificărilor hibernale, dat fiind că arena a fost închisă din februarie 2022 de incompetenta funcţionărime a statului pe scaun şi pe banul public, slujbaşi ai proprietarei stadionului, Consiliul Judeţean Timiş.
O ilustrată a sportului în derivă şi luând apă pe Bega, pălăvrăgindu-se mioritic de ani de zile despre demolări în perspectiva construirii unei noi arene – ia-o de unde nu-i!, căci nici măcar mult vehiculata demolare nu se iveşte la orizont. Discuţii futile, în timp ce fotbalul moare cu zile.
Altfel, de notat prezenţa la meciul amical a celui crescut lângă vechea arenă, localnicul Cosmin Contra, împărtăşind cu Ioan Mera şi Ovidiu Cuc.
Pe dreptunghiul verde, noua achiziţie Gavra a şutat în minutul 14 din afara careului de 16 metri iar portarul Lefter a deturnat în corner, oaspeţii ripostând în minutul 36 prin Hergheligiu de la mai mare distanţă, circa 30 de metri, şut deturnat de sub transversală de Moldovan, tot în corner, cu menţiunea că Murariu, precum Benzar, a fost menajat cu această ocazie.
În minutul 42, Denis Radu s-a accidentat şi a fost schimbat cu Patrick Paleacu, pauza aducând numeroase modificări efectuate de antrenorii Benga şi Maxim.
Iar după nici 5 minute de la reluarea amicalului, fundaşul central sosit în probe de la reşiţeni, Ludovic Erhard, i-a trimis lui Moldovan, care a luftat, Marius Coman profitând şi înscriind ceea ce avea să rămână unicul gol al întâlnirii. Rod al unei erori de portar: 0-1.
Boaru n-a fost departe de egalare imediat mai apoi, mingea trecând puţin pe lângă bară la reluarea sa cu capul din apropiere, însă poliştii nu mai aveau să înscrie.
Vor încerca din nou sâmbătă, tot pe plan local, împotriva unei alte divizionare „C”, SCM Zalău.
Octavian Benga a început astăzi cu Moldovan – Radu (minutul 43, Paleacu), Bocşan, Sekulic, Taub – Tiihonen, Ignea – Gîdea, Bîrnoi, Stojanovic – Gavra, după care, din minutul 46, pentru partea a doua, au intrat: Moldovan (minutul 74, Urdeş) – Mada, Erhard, Porumb, Oanea – Mladin, Gologan (74, Paleacu), Târşa – Marincu, Ţurcaş, Boariu.
Corvinul: Lefter – Lupuşor, Elton, Garutti, Neacşa, Hergheligiu, Chindriş, Bradu, Blickling, Mercioiu, Coman.
Antrenorul principal al vizitatorilor, Florin Maxim, a mai apelat pe parcurs la Roman, Blaga – Iacob, Vlad, Pop, Măr, Mitran, Curtean, Pocioian, Pîrvulescu şi Lupu.
Octavian Benga a explicat că „am folosit două echipe. 45 cu 45 de minute. O primă repriză bună, se vede că suntem într-un progres, am avut şi o sumedenie de ocazii, puteam marca, am ajuns foarte uşor la poarta adversă. Pot spune că avem un progres faţă de ultimul meci pe faza defensivă. Puteam marca în trei-patru situaţii. În prima repriză, pot pune acest lucru pe seama lipsei de prospeţime, pentru că ne apropiem de finalul cantonamentului. S-a văzut şi o oboseală la jucători şi contează că s-a văzut un plus în evoluţia noastră ca şi echipă, nu neapărat individual. Se vede că mai avem mult de lucru. În schimb, în repriza a doua, când am folosit o sumedenie de jucători tineri şi acolo mai avem de lucru pentru că ăsta e lotul şi trebuie să crească şi jucătorii tineri, nu doar cei care vor fi titulari.”
Din partea „roşilor” Hunedoarei, Florin Maxim a semnalat că „a fost primul pe iarbă, un test util cu o echipă bună, de Liga 2. Meciul m-a mulţumit, prima repriză mi s-a părut că am început meciul mai ezitanţi, dar în a doua repriză eu zic că am controlat total jocul. E al doilea meci, le-am spus că o să le dau 45/45 primele două meciuri, am făcut două schimbări, am început cu cinci juniori (…) Mă gândesc doar să-şi facă băieţii antrenamentul… E o echipă bună Poli, am vorbit cu Tavi Benga, la fel, au făcut două echipe, eu sper să o scoată la capăt şi să rămână în liga doi… E o senzaţie plăcută de fiecare dată când vin la Timişoara şi trec pe lângă stadion, mă trec nişte amintiri, dar asta e viaţa. Stadionul nu e aşa diferit, dar situaţia da, faţă de ce am trăit noi aici.”
Au arbitrat: Daniel Vărzan – Radu Stana şi Tyukodi Aron.