Lansare de carte în prezenţa mai multor personalităţi ale oraşului: „Nicolae Simatoc (1920-1979) – Legenda unui fotbalist basarabean, de la Ripensia la FC Barcelona”

La librăria Esotera a avut loc lansarea în România a unei cărţi speciale, „Nicolae Simatoc (1920-1979) – Legenda unui fotbalist basarabean, de la Ripensia la FC Barcelona”, dedicată unui fotbalist prea puţin însă cunoscut pe meleagurile noastre, Nicolae Simatoc.

În faţa unei asistenţe din care nu au lipsit personalităţi sportive ale oraşului, printre care Emerich Dembroschi, Dragan Petricevic sau Nicolae Secoşan, dar şi alţi oameni de seamă ai Timişoarei, precum istoricul Victor Neumann, profesorul Nicolae Ţăran sau rectorul Universităţii Politehnica, Viorel Şerban, cei doi autori, Octavian Ţîcu şi Boris Boguş, împreună cu fiul lui Simatoc, Silvio, au vorbit despre viaţa marelui fotbalist, despre Ripensia, despre Basarabia, la final semnând zecile de cărți cumpărate de cei prezenţi. La eveniment a participat şi Silviu Sofronie, consulul onorific al Moldovei la Timişoara.

De menţionat şi faptul că înaintea lansării, Silvio s-a întreţinut minute bune cu Petrică Lupu, fost campion naţional la juniori cu Ripensia în 1948, care l-a cunoscut îndeaproape pe fostul half al galben-roșilor.

Charismaticul Tavi Stancioiu, moderatorul acestei lansari de carte, i-a dat primul cuvânt lui Cristian Frisk, cunoscut jurnalist bucureștean și suporter al Ripensiei Timișoara, acesta fiind urmat de președintele lui ˝Ripi˝, Radu Ienovan. După câteva vorbe rostite și de consulul onorific al Moldovei, au urmat cei doi autori, profesorul universitar Boris Boguș și fostul Ministru al Tineretului și Sportului din Republica Moldova, Octavian Ţicu. În încheiere a luat cuvântul Silvio Simatoc, fiul fostului mare fotbalist, care, aflat la prima sa vizită în România, a fost vizibil emoționat. Seara s-a încheiat cu un dineu organizat la Hotelul Casa de la Rosa.

Silvio Simatoc, alături de o altă stea a fotbalului nostru, Emerich Dembroschi

 

Doi dintre actualii jucători ai Ripensiei, Adrian Popa și Adrian Boghian, prezenți la lansare, au plecat acasă cu câte o carte semnată de autori și de Silvio.

„Nicolae Simatoc (1920-1979) – Legenda unui fotbalist basarabean, de la Ripensia la FC Barcelona”, o carte realmente interesantă, poate fi achiziționată de la librăria Esotera, la prețul de 30 de lei.

sursă foto: www.ripensiatimisoara.ro

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Judeţ și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase × = 42

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: