Pragmatism

La cea de-a XXI-a ediție a Campionatului Mondial de Fotbal cuvântul de ordine a fost pragmatismul. În general, echipele au evoluat ermetic, s-au apărat, iar când au avut ocazia, au declanșat contraatacuri, de parcă ne-am fi aflat în plin campionat al Seriei A din Italia.

Nici măcar finala mică nu a avut altă desfășurare, chiar dacă echipele Belgiei și Angliei nu mai jucau sub presiunea rezultatului. Antrenorul Gareth Southgate, cu o ținută demnă de un ober al unui restaurant de lux, nu a găsit soluții pentru a se revanșa în fața echipei Belgiei. Belgienii au ocupat un merituos loc trei care a răsplătit jocul lor, pe alocuri spectaculos.

În finală, echipa Franței a învins Croația, profitând din plin de greșelile din apărarea adversă. Slab arbitrajul argentinianului Nestor Pitana, care, prin deciziile sale, a defavorizat echipa croată. „Ați mințit poporul cu televizorul” a fost un slogan al anilor 90. S-a dovedit a fi actual, deoarece Pitana a consultat proba War pentru a acorda penalty în favoarea francezilor.

Cu toate acestea, echipa Franței este o campioană mondială autentică, în a cărei componență sunt jucători de mare valoare. De fapt, Franța a fost o campioană „avant la lettre”. Antrenorul Didier Deschamps, acest Angelo Niculescu al Franței, l-a lăsat acasă pe Karim Benzema, un atacant de temut, și a preferat să-l folosească meci de meci pe Giroud, a cărui randament a fost unul scăzut.

Consider că această competiție din Rusia a încheiat un ciclu, deoarece viitoarea ediție ce se va desfășura în Qatar va fi programată într-o altă perioadă a anului, la sfârșitul toamnei în 2022, din a doua parte a lunii noiembrie până în 18 decembrie, pentru a nu mai aminti de cea nord-americană din 2026, din Canada, Mexic și SUA, una cât se poate de diluată, cu participarea a aproape 50 de țări de pe glob.

Supercupa României a pus față în față campioana CFR Cluj și câștigătoarea Cupei României, Universitatea Craiova. De fapt, o dispută între o echipă matură, cu un nucleu de jucători în jurul vârstei de 30 de ani, mă refer la clujeni, și o echipă tânără, cea a Craiovei, care a resimțit din plin șocul plecării lui Băluță și Gustavo. În căutările sale, antrenorul Devis Mangia îl va găsi în sfârșit pe Cristian Bărbuț. Personal refuz să cred că Bărbuț nu-și poate găsi un loc în echipa și așa rarefiată a Craiovei.

Președintele lui ACS Poli, Radu Birlică, ne ceartă pe toți și ne dă lecții de moralitate, fiind supărat că presa timișoreană acordă o prea mare atenție clubului ACS Poli mai ales pe palierul financiar. De parcă ar trebui să ne preocupe situația clubulurilor Ceahlăul Piatra Neamț sau Rapid București! Mai mult, Birlică îl etichetează pe Ionuț Popa ca fiind un antrenor fricos, deoarece nu a promovat jucători tineri la prima echipă. Între prudență și frică există o diferență, care tocmai îi scapă președintelui polist.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Internațional și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 64

 


Alte articole legate de acest subiect: