Tavi Popescu: „Stau şi mă întreb dacă merită toate eforturile”

Octavian Popescu, a cărui FC Marcel Băban Jimbolia a pierdut sîmbătă, fiind la al treilea joc fără succes în D Timiş şi în zona minată a ierarhiei, s-a declarat extrem de dezamăgit după eşecul cu 2-1 (1-0) de la Dragşina, cu Real, vorbind despre carenţele volitive ale tinerilor pe care încearcă să-i croiască spre cariere divizionare dar declarîndu-se uşurat că măcar portarul Eduard Pap, care ia calea Scoţiei cu reprezentativa U19 a României, la turneul de calificare în care debutează marţi, contra Elveţiei, şi-a făcut drum pentru a schimba aerul, nouă postură care implicit îl responsabilizează.

Costescu, din lovitură de la 11 metri, obţinută de Severin, respectiv Cerna, dintr-o lovitură liberă, în minutul 85, au adus golurile şi victoria gazdei Real Dragşina. „Ne-am creat alte multe ocazii iar Marcel Băban ne-a spus la final, a recunoscut sportiv, că meritam victoria”, ne-a spus Gheorghe Ilici, antrenor al gazdelor.

„Am jucat slab la Dragşina şi este de necrezut cum se pot transforma lucrurile de la un meci la altul”, ne-a spus Tavi Popescu, un ex-mijlocaş de cupe europene, oftînd că prea multe sunt minusurile şi prea puţine părţile pozitive ale unei evoluţii care a fost umbrită de teamă şi neimplicare, iscînd erori copilăreşti: „Au fost greşeli de preluare şi pasă, din teamă, care n-ar trebui să se întîmple la un jucător care vrea să devină fotbalist divizionar. Stau şi mă întreb dacă merită oare toate eforturile, pentru că tot tragi speranţe dar cînd tragi linie, vezi că nu se realizează mari lucruri, raportat la pretenţiile pe care le avem, la ştacheta pe care ne-o impunem. Nu ştiu însă dacă ei ar avea mari pretenţii să devină fotbalişti, de a aborda altfel lucrurile. Sunt poate cel mai dezamăgit, mai ales că erau meciuri accesibile, iar dacă de data aceasta nu ne impunem, atunci cînd? Ceea ce mă face să cred că acestea sunt posibilităţile actuale, şi mă determină să accept situaţia actuala ca fiind cea mai obiectivă. Să las subiectivismul la o parte: asta este realitatea, atît putem, pentru că nu există o arzătoare dorinţă de a izbîndi, ci doar aşa, din joi în Paşti”.

Popescu a apreciat drept greşeli copilăreşti erorile care au condus la primirea celor două goluri: „S-a greşit în lanţ”.

Real a deschis scorul din 11 metri, spre mijlocul primei părţi, portarul Daniel Radu, de-acum înlocuitor al selecţionabilului Eduard Pap, ieşind inoportun şi comiţînd fault în careu: „Dar altfel a apărat foarte bine şi este singurul care e remarcat, el şi fundaşul Ugocian”.

Ţăranu a egalat în minutul 50, cu capul, din centrarea lui Rus, dar jimbolienii au capotat în minutul 87, suferind al treilea eşec extern.

Real Dragşina în schimb este la al doilea 2-1 succesiv acasă, unde are în cont două remize şi 3 victorii.

Şi revenind la învinşi, cînd survine o problemă, se adună mai multe, unii tineri componenţi acuzînd varii probleme medicale, după ce Neagu a suferit sîmbăta trecută o fractură la metatarsiene.

Real Dragşina: Cozacu – Racoţi, Severin, Mena, Roşu – Sîrb (Rigo), Boangheş, Costescu, Bobu – Anghel (30, Ahmet), Cerna (Vilcinschi). Pe bancă: Tcaciuc – Micluţ.

FC Marcel Băban Jimbolia, în eşecul cu 2-1 de la Dragşina: Radu – Rus, Ugocian, Doda, Mitru – Valerian – Leonte, Popescu, Udoh, Niţă – Ţăranu. Au mai jucat Stan, Moldovan, Bătrînu. Pe bancă: Samoilă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal, Timişene și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Tavi Popescu: „Stau şi mă întreb dacă merită toate eforturile”

  1. Goe spune:

    Prea s-au laudat in vara Baban si T.Popescu si prea mult au barfit si batjocorit pe POLI si colectivul ei! Dar, de la vorbe la fapte, e un pic mai complicat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 5 = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: