Gloria Moşniţa Nouă câştigă faza judeţeană Timiş, CSM Lugoj pierde şi Cupa României: 2-1 (2-0)

Gloria Moşniţa Nouă, a zecea clasată la finele campionatului Diviziei D Timiş în urmă cu o săptămână şi jumătate, a cucerit miercuri seară la Ghiroda trofeul Cupei României al fazei judeţene Timiş, câştigând finala întrecerii eliminatorii după ce se desprindea la 2-0 până la pauză în faţa vicecampioanei ligii a patra, CSM Lugoj.

Sezon ratat care va să zică pentru CSM Lugoj, ocupant şi în acest an al aceluiaşi loc 2 în Divizia D Timiş precum în 2023, „Municipalul” văzându-se depăşit ediţie după ediţie de campionat în cursa promovării atât de CSC Peciu Nou cât şi de Timişul Şag, dar şi pierzător miercuri al ultimului act în faza judeţeană a Cupei României, în faţa grupării de pe locul 10 în eşalonul 4.

CSM Lugoj – CS Gloria Moşniţa Nouă s-a încheiat 1-2 (0-2), „Comunalii” din periurbanul Timişoarei întrecând „Municipalul” de pe Timiş.

În ceea ce a fost prima finală judeţeană de Cupa României desfăşurată pe stadionul „Emilian Pavel” din localitatea Ghiroda, Ghirodă implicată direct tot luna aceasta în turul finalei de baraj pentru promovarea în Liga a II-a, unul rămas de pomină prin penalty-urile inventate de târgovişteanul Motan împotriva localnicilor dar cu dedicaţie specială pentru FC Bihor.

De astă dată, circa 200 de spectatori au avut ocazia să vadă cum o vicecampioană a judeţului poate ajunge să fie făcută K.O. de la distanţă încă din primul sfert de oră, de nimeni alta decât ocupanta locului 10 la sfârşitul campionatului Diviziei D Timiş.

Şi nu-i ca şi cum lugojenii nu şi-ar fi manifestat superioritatea în întâlnirile directe din campionat, cu 8-2 pe propriul „Municipal” în miez de octombrie 2023 şi cu 7-1 în returul de 1 mai de la Moşniţa Nouă, însă nici… două meciuri nu seamănă cu altul, şi nici partidele pe puncte nu seamănă cu una decisivă, strict pentru trofeul întrecerii paralele eliminatorii.

În care lugojenii şi-au căutat alinarea pierderii în retur a locului 1 în „D” în faţa Timişului Şag, fotoliu de lider luând-o pe Timiş în aval în 2024, fără a se consola însă cu adjudecarea fazei timişene a Cupei României, dusă şi aceasta.

Pe o căldură insuportabilă, chiar dacă meciul a fost programat de la ora 20, echipele având mult de suportat disconfortul termic, noroc însă de arbitrul Roman, care a avut parte de respiro, acordându-le finaliştilor de câteva ori pauză de hidratare.

Prima, la nu foarte mult timp după un gol cum rar se mai vede într-un joc oarecare, cu-atât mai rar într-o partidă cu trofeul pe masă, marcat de Cristian Melinte în minutul 14 cu o trimitere lungă din propria jumătate de teren, de la circa 58 de metri, peste portarul lugojenilor, Birăescu, ieşit la 14 metri din cadru.

Lugojenii s-au jucat cu ocaziile iar fotbalul nu i-a iertat, pedeapsa venind pe contraatacul purtat de moşniţeni pe flancul drept prin Patrick Niţă, finalizându-l cu un şut aproape de vinclu.

Era 2-o în minutul 45 pentru Gloria, un scor surpriză, ţinând cont că lugojenii erau consideraţi favoriţi, întrebarea la pauză fiind dacă „Municipalul” va anihila deficitul.

Şi mai mult fotbal pe căldura uneia dintre cele mai lungi seri ale anului, din 19 iunie? 

Însă în partea secundă lugojenii au reuşit doar să reducă din diferenţă, abia în minutul 73, prin noul intrat Ioan Petresc, fără însă a şi egala, Gloria conservându-şi avantajul.

Gloria era de partea moşniţenilor de la mijlocul ierarhiei divizionare D dar câştigători ai Cupei României, întrecere în care în această vară vor reprezenta judeţul Timiş la nivel naţional.

Şi să se ţină Gloria de vacanţa activă propusă de onor FRF pentru luna iulie, o altă înfloritură sub forma triunghiularelor fazei regionale a Cupei României pe post de fost tur I la nivel naţional, o altă găselniţă gogomănie din partea forului federal, căreia Voinţa Maşloc nu-i rezista vara trecută pe 12 şi 19 ale lui iulie, învinsă cu 2-1 (1-1) pe „Tineretului” din Rovinariul gorjean iar apoi cu 0-2 pe propriul „Comunal” de către o altă… Gloria, cea a oraşului Geoagiu. Care, ratând la baraj promovarea în Liga a III-a, se consola în întrecerea eliminatorie prin a avansa cu succese la zero spre faza I principală, smulgând încă un scalp, 3-1 cu Armata Aurul Brad, înainte de a fi eliminată în turul 2 de CSM Deva.

Care va să zică, pentru Gloria Moşniţei Noi va urma estivala Românie pitorească.  

Jucător al finalei timişene fiind nominalizat autorul deschiderii de scor, căpitanul învingătorilor – Cristian Melinte, cu menţiunea că Mădălin Grunţă a câştigat pentru a treia oară trofeul în acest deceniu cu trei echipe diferite. În 2021 cu CSU Universitatea de Vest Timişoara, anul trecut cu CSC Voinţa Maşloc iar miercuri seară la Ghiroda cu CS Gloria Moşniţa Nouă, sub bagheta lui Bogdan Străuţ.

Cinste învingătorilor, onoare învinşilor.

CSM Lugoj: Birăescu – Andrei Rus, Radak – cpt., Doboş, Octavian Popescu – Breşneni, Dobra, Herci, Mihoc – Răzvan Rus, Silaghi.

Antrenor: Dafin Danciu.

Au mai intrat: Maier, Petresc, Mărmăneanu şi Talpă.

Pe bancă: Amarinei – Roşie, Lakatos, Vlădia şi Repede.

CSC Moşniţa Nouă: Untaru – Cazimir, Lavrincik, Ioan Pîrjol, Grunţă – Melinte – cpt., Duţu, Costescu, Şchiopu – Niţă, Alin Pîrjol.

Antrenor: Bogdan Străuţ.

Au mai intrat: Bogdan Andriuca, Mario Popescu, Vlada.

Pe bancă: Coroban, Ţăpuş, Pane, Mariş, Hepeş şi Popa.

Arbitri: Cătălin George Roman – Marius Talpoş şi Andrei Raul Teodorescu. Observator de arbitri: Cătălin Botaş.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Divizia D Timiş, Fotbal și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − patru =

 


Ultimele articole din categoria Divizia D Timiş: