Lotul Dumbrăviţei cu numerele de pe tricou. Stan înaintea primirii Sloboziei în Liga 2: „Ne pregătim mult ca să jucăm foarte puţin”

La 86 de zile după eşecul cu 2-0 de la Mioveni cu FC Argeş, prin care a mai alunecat 3 locuri, rămânând cu un singur punct avans în faţa piteştenilor imediat următori pe locul 15, „Ultimul Mohican” al fotbalului din Timiş în Liga 2 reia sâmbătă la matineu sezonul regulat prin a reprimi lângă Pădurea Verde tocmai trupa ialomiţeană învingătoare cu 2-4 pe „Ştefan Dobay” în ediţia anterioară a eşalonului secund, pe 10 septembrie 2022, iar actualmente cu cea mai ermetică defensivă după primele 15 etape, a treia clasată AFC Unirea 04 Slobozia încasând numai şi numai 6 goluri. 

Clubul din Bărăgan nu prindea din nou şi în primăvara trecută faza play-off a grupei I valorice 1-6 în Liga 2, precum în urmă cu două ediţii, când încheia campionatul pe locul 6, dimpotrivă, în 2023 ţinându-i companie doar Ripensiei în privinţa absenţei totale a victoriilor în cele 6 runde din faza play-out a grupei a II-a valorice, însă de astă dată ialomiţenii aspiră din plin la accederea în play-off, având 9 puncte avans în faţa celei de-a şaptea clasate înaintea ultimelor 4 etape din sezonul regulat, după ce numai de două ori au cedat în campania de toamnă, cu 1-0, pe 30 octombrie la Slatina iar la 6 noiembrie acasă cu Gloria Buzău, „dublă” nereuşită în urma căreia triumfau cu 1-0 pe tărâmul „violeţilor” Argeşului şi remizau alb la Chiajna, dar şi treceau cu 2-1 pe teren propriu la gongul final de nemţeni.

Iar apropo de alte protagoniste, tocmai Concordia – Ceahlăul inaugurează sezonul de primăvară al Ligii 2 joi de la ora 19:30 la Chiajna, programul complet al etapei a 16-a şi clasamentul la zi fiind accesibile pe coloana datelor tehnice a secţiunii Fotbal în Sporttim.

„Unirea” este la un singur punct în urma liderului sibian din Şelimbăr şi la egalitate de puncte cu nou-promovata Corvinul, dar pe de altă parte ialomiţenii completează podiumul prin a avea 5 puncte avans faţă de a patra clasată în ciuda faptului că trupa din Slobozia a marcat de numai 15 ori în primele 15 etape, majoritatea formaţiilor din Liga 2 înscriind mai adesea, ceea ce, prin prisma poziţiei grupării din Bărăgan, sugerează câte ceva despre problemele în profunzime ale valorii şi calităţii acestui eşalon secund.

De fapt, ocupanţii locului 3 n-au marcat încă de două ori în aceeaşi deplasare din acest campionat, în 5 ieşiri, o singură dată, iar în 3 partide, deloc, rămânând de văzut cum îi vor putea desface alb-verzii timişeni care încheiau sezonul autumnal cu o serie neagră de 4 eşecuri la zero intercalând o remiză albă, cea de pe teren propriu cu CSA, astfel încât CSC Dumbrăviţa n-a mai înscris pe arena „Ştefan Dobay” din 21 octombrie, aşadar de peste 4 luni, de la acel 2-0 cu nou-promovaţii Alexandriei.

Lotul „verzilor” a suferit modificări peste iarnă, noul convocator fiind după cum urmează, cu menţiunea că unul dintre cei cooptaţi în pauza competiţională, portarul Şerban Secoşan, a cărui perioadă de convalescenţă se prelungeşte, precum şi Fabiano Cibi, a cărui accidentare suferită în iarnă a recidivat, nu vor putea fi convocaţi pentru meciul de sâmbătă de la 11.

Aşadar lotul, în cazul noilor sosiţi fiind specificată data naşterii, iar mai jos spusele antrenorului Cosmin Stan.

Portari

(numărul de pe tricou) 1. Paul Toroc

22. Şerban Secoşan (născut la 18.03.2007)

99. Cătălin Trifon

Fundaşi

2. Tudor Moţiu

5. Andrei Răuţă (04.07.1995)

6. Costel Zurbagiu

10. Răzvan Ghinescu

13. Cristian Scutaru (13.04.1987)

16. Cătălin Horcea (02.01.1996)

17. Vlad Băluţoiu

21. Răzvan Morariu (10.07.2001)

26. Cosmin Gladun

Mijlocaşi

3. Fabiano Cibi

4. Ouadie Salhi

7. Ahmet Ekmekci (27.03.2004)

8. Patrick Paleacu (25.03.2006)

11. Alexandru Tismonar

18. Nicolae Sofran

19. Bruce Nortey

20. Alexandru Martinov

24. Răzvan Ristin

28. Andrei Olaru

Atacanți

9. Cristian Gavra (03.04.1993)

23. Dragan Paulevici.

Antrenorul principal Cosmin Stan a semnalat înaintea meciului de sâmbătă că „ieri am avut un joc-școală cu juniorii U17 de la Galaxy, care joacă pentru noi. Parcă arătăm mai bine decât săptămâna trecută. Am lucrat mai mult tactic. Sper că fiecare jucător e conștient că începe campionatului și trebuie de la început să fim într-o formă sportivă bună, să facem puncte încă din prima etapă, deoarece meciurile sunt mai puține decât în toamnă. Fiecare jucător trebuie să conștientizeze lucrul acesta. Mai mult ca sigur, buba noastră în momentul de față e omogenitatea. Dar noi tot timpul am făcut schimbări multe în pauzele competiționale. Față de acum doi ani și jumătate, când am pornit la drum, cred că mai sunt cinci-șase jucători acum. Unirea Slobozia cred că e principala favorită la promovare. Momentan e pe locul 3, dar primele două clasate nu au drept de promovare. Ei ar fi primii care, după clasament, ar intra în prima divizie în momentul de faţă. E o echipă în stil italian, care se apără foarte bine şi primeşte foarte greu gol. Au doar şase goluri primite în 15 etape, iar mai mult decât atât, în cele opt meciuri pe care le-au jucat în deplasare au primit doar două goluri. Cred că dacă va fi vremea bună sâmbătă, va fi mai multă lume. Într-adevăr, venim după o perioadă lungă de la ultimul meci oficial. Dar nu lungimea pauzei e problema, ci faptul că în această pauză de iarnă se joacă foarte puține meciuri în comparație cu meciurile care s-au jucat în toamnă. Ne pregătim mult ca să jucăm foarte puţin…”

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: