Polistele încheie al doilea sezon cedând acasă campioanelor

Politehnica Timişoara a încheiat sâmbătă după-amiază un play-off de coşmar, prin a pierde şi pentru a 11-a oară consecutiv în grupa I valorică 1-4 a SuperLigii feminine, 2-3 de la ora 15 la Dumbrăviţa cu noua campioană a României, Farul, în faţa căreia a cedat astfel şi pentru a patra oară în mini-campionatul careului fruntaş.

Dacă anul trecut „violetele” au pierdut locul I şi implicit şansa de a câştiga titlul în apariţia finală acasă din play-off, pe „Ştiinţa”, în compania campioanei naţionale de la vremea aceea, Olimpia „U” Cluj, care îşi păstra astfel trofeul prin a se impune în deplasarea la Timişoara, sâmbătă în schimb, pe arena „Ştefan Dobay”, bănăţencele s-au înclinat noilor campioane ale ţării, de la Farul, sosite în vestul ţării cu fotoliul de lider asigurat.

Alb-violetele, care au început meciul cu Câmpean – Sondore, Bistrian, Bratu, Jivan, Kurja – cpt., Mirea, Cioablă, Pera, Scaramelo şi Şerban, au înscris pentru prima dată de două ori într-un meci jucat acasă în play-off de la acel 3-0 la debutul în grupa I valorică, pe „Ştiinţa” cu Csikszereda – de fapt şi unica reprezentaţie în care câştigau puncte dintre cele 12 în „zona 1-4”, dar tot n-au evitat înfrângerea: 2-3 (2-2).

Eşecul certificând rămânerea polistelor în afara podiumului de premiere, pe locul 4, în regres faţă de ediţia anterioară, când deveneau vicecampioane, de astă dată fiind întrecute şi de Csikszereda, care a învins-o cu 2-1 pe „U” Olimpia Cluj, într-o „repetiţie” a finalei Cupei României.

Mult mai semnificativ, s-a încheiat primul campionat adjudecat de un alt club decât cel clujean după 11 ediţii la rând dominate de alb-negrele de pe Someş, sceptrul puterii fiind preluat în Dobrogea şi nu în Banat.

Încheindu-se astfel o săptămână nedorită pentru alb-violetul de pe Bega, dat fiind şi contraperformanţa foştilor „băieţi în ghete” de a completa sezonul cu o a patra apariţie fără victorie acasă din ultimele 5 reprezentaţii pe „Electrica”, semn că nu gazoanele Ligii a III-a nu i-au lăsat pe elevii lui Codrea să se desfăşoare. 

La formaţia feminină alta fiind marea bubă în societatea gratificaţiei instantanee şi ţinând de graba cu care s-a dorit succesul cu orice preţ încă din prima sau măcar a doua campanie a lansării „violetelor” în elită prin preluarea locului Fortunei Becicherecu Mic, graba strică treaba, forţare cu efect de bumerang, astfel încât gruparea de pe Bega a ajuns a fi în regres încă de la al doilea sezon al său pe prima scenă.

În primul jucând acasă cu titlul pe masă şi cu avantaj la puncte înaintea rundei finale, în cel de-al doilea abordând etapa cădere de cortină de pe locul 4 după un parcurs catastrofal în play-off, cu 10 înfrângeri, cărora li s-a alăturat inevitabil şi o a unsprezecea.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Feminin, Fotbal și etichetat cu , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 6

 


Ultimele articole din categoria Feminin: