Velcea: „Sunt deranjat de felul cum se tratează o fază…”

Valentin Velcea, antrenor principal al neînvinsei ACS Poli Timişoara, a spus înaintea celei de-a cincea deplasări a sezonului, una fără Petrovic, suspendat, de sîmbătă (ora 13; Dolce Sport 2), la ex-prim-divizionara FCM Târgu Mureş, că gruparea ardeleană, cu 4 victorii din 4 meciuri acasă, are un joc la fel de bun ca al liderului Corona dar sub cel al nou-promovatei Damila Măciuca, declarîndu-se totodată convins că a fost mîna cuiva în privinţa situaţiei în care se regăseşte acum clubul bănăţean, audiat fiind şi aşteptînd verdictul într-un caz de presupusă plată ilegală către arbitri.

„Am spus nu, nu, nu, nu, am explicat că n-am văzut nimic”, a fost foarte succint antrenorul timişorean în privinţa audierii la care a fost supus la nivel federal împreună cu Călin Rosenblum, conducător al secund-divizionarei ACS Poli, Velcea solicitînd presei să se refere la aspectele sportive ale activităţii alb-negrilor, care, pentru a îşi păstra locul secund, atins în premieră luni, se văd nevoiţi să nu piardă la Târgu Mureş, FCM aflîndu-se la un punct în urmă, iar Damila Măciuca, avînd un meci acasă cu FC Olt, să nu obţină un rezultat superior ca punctaj celui al timişorenilor.

„În primul rînd ne bucurăm că în acest moment suntem pe podiumul clasamentului iar dacă astăzi s-ar termina campionatul, am fi în Liga 1, dar cum realitatea este cu totul alta, mai avem mult de lucru, drumul este lung şi ne va fi greu şi în continuare, pentru că ne vor aştepta meciuri importante şi decisive. Problema este că sunt mai multe cluburi cu punctaj apropiat şi oricare ar putea să întreacă pe cealaltă şi să ajungă pe loc promovant”, a explicat Velcea înaintea unei deplasări la o ex-prim-divizionară ce a trecut pînă acum acasă, în ordine cronologică înversă, de FC Bihor (2-1), Voinţa Sibiu (2-1), FC Argeş (1-0) şi Luceafărul Oradea, cu 5-1.

„Este o echipă bună a Ligii 2, avînd în componenţă jucători experimentaţi, care pot decide un meci şi în favoarea lor dar şi a noastră. Cred că după acest duş rece de toamnă, ce l-am avut cu Argeş, am reuşit să revizuim tot ceea ce am greşit şi încercăm să păstrăm jocul tehnico-tactic şi ca atitudine la un nivel ridicat”, a mai spus Velcea, adăugînd că „moralul a început să se îmbunătăţească şi nu ne rămîne decît un lucru, să muncim, să muncim, să muncim, şi să fim încrezători, pentru că fără încredere nu putem avea rezultate în nici un moment”.

Remiza cu piteştenii, de luni, a adus cu sine şi nemulţumirea antrenorului în ceea ce priveşte atitudinea şi consecvenţa jucătorilor săi faţă de fiecare fază a jocului: „Sunt deranjat de felul cum se tratează o fază şi acestea sunt atitudini ce ţin de educaţia interioară a jucătorilor. Nu este bine să facă lucrurile întîmplător, aaa, n-are nimic dacă n-am reuşit acum, îmi va ieşi data viitoare, nu! Sunt exigent cu ei tocmai pentru că vreau să ajungă departe şi nu îmi place dacă tratează uşor, în zeflemea, o acţiune. De aceea sunt puţin deranjat, de atitudinea lor, să dovedească măcar acea tresărire de orgoliu, acea ambiţie de fotbalist…” Mai mult, Velcea a accentuat pe seama necesităţii existenţei unei anumite conduite şi ordini în tot ceea ce înseamnă activitatea clubului, aspecte pe care vrea să le insufle celor din preajma sa, „doresc să le transmit toate acestea jucătorilor mei. Sunt foarte exigent!”, drept semn al unei rigurozităţi şi respectului faţă de propria carieră, pe care şi-a început-o cu învăţămintele de rigoare, după ce „m-am retras la 32, neaccidentat, neforţat…” 

Velcea s-a declarat pus pe gînduri şi uşor iritat la auzul întrebării cum de ACS Poli a marcat după pauză 13 dintre cele 16 goluri ale sale, răspunzînd că „pregătirea fizică este una excelentă, în detrimentul cantonamentului pe care nu l-am avut, iar adversarele noastre ţin pasul cît pot în prima parte, după care cad, sau poate că am dat cu mîna-n tablă la pauză şi le-am spart, mîna şi tabla…” 

 

Acest articol a fost publicat în Fotbal, Liga 2 și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Velcea: „Sunt deranjat de felul cum se tratează o fază…”

  1. UNICA SOLUTIE=PROMOVAREA! spune:

    UNICA SOLUTIE=PROMOVAREA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + = opt

 


Ultimele articole din categoria Fotbal: